Het Insignia systeem

Het Insignia systeem

Een mooie en gezonde lach, wie wil dat nu niet?

Bij Mondzorg Mellens bieden we U nu het Insignia beugelsysteem aan.

Een vast apparatuurbehandeling met blokjes, zoals u van ons al gewend was, echter nu met behulp van digitale 3D technieken. We hebben door de integratie van de wortels nog beter zicht op een mooi en gezond eindresultaat.

Hoe werkt het?

In het op maat gemaakte blokje wat op de tanden en kiezen wordt geplaatst, zit een drie dimensionale sturing voor die tand. We bepalen per patient welke slotpositie en draadkeuze het meest geschikt is voor u. Er bestaat namelijk geen standaard positie, tenslotte is niemand “standaard”!

Het mooie ervan is dat het eindresultaat al bekend is voor de behandeling begint. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de virtuele software techniek Insignia. Met grote nauwkeurigheid wordt de apparatuur ontworpen en de virtuele situatie naar de mond via “jigs”(malletjes) overgebracht.

Het systeem geplaatst in de mond zorgt ervoor dat er een botombouw proces op gang komt die je tanden en kiezen naar de juiste plaats begeleiden. Dit gebeurt mbv je eigen tong- lip- en wangspieren, de speciaal gemaakte draden en hulpmiddelen zoals elastiekjes en buisjes en veertjes.

Er wordt gebruik gemaakt van kleine krachten, dit is belangrijk om het zg oplossen van de wortels te voorkomen.

Nog maar zelden worden er tanden of kiezen getrokken die niet in de boog zouden passen.

Door middel van het systeem worden de kaken breder, zodat in merendeel van de gevallen de kiezen prima in de boog passen.

Wat kun je zelf doen?

We maken een snelle en comfortabele behandeling mogelijk, echter zelf kun je er ook aan meewerken om alles vlot en prettig te laten verlopen. De eerste weken zul je moeten wennen, eventueel mag je paracetamol gebruiken, maar geen ibuprofen, omdat dit de tandbeweging vertraagt.

Opnieuw leren kauwen kost tijd en vermijdt contact met de brackets. Deze komen nooit vanzelf los, maar vrijwel alleen als er op gebeten wordt. Het vertraagt dan ook je behandeling.

Bij het Insignia systeem kan de bracket bij loskomen wel in de jig met grote nauwkeurigheid worden teruggeplaatst.

Daarnaast kan de behandeling onnodig duur worden omdat het opnieuw aanbrengen van (nieuwe of losgekomen) brackets in rekening kan worden gebracht. Afbijten met de voortanden van harde dingen en zure dranken(ook spa rood!!) kunnen loskomen van brackets veroorzaken, dus vermijd dit.

Meer informatie kunt vinden op Insignia – Digitale Personaliseerbare Brackets – Ormco